Geschiedenis L. van Gent

Installatiebedrijf L.van Gent B.V. heeft zijn oorsprong in de jaren dertig toen M. van Gent een smederij begon aan de Stougjesdijk. Naast zijn werk als smid had hij een baan als buschauffeur bij de RTM op de route Heinenoord, Mijnsheerenland. Zijn drie zonen zijn in het bedrijf gaan werken. De werkzaamheden die uitgevoerd werden waren zeer divers: fietsen en bromfietsen repareren, smidswerk en loodgieterswerk. Een van de zonen, Bert van Gent voelde zich het meest aangetrokken tot het loodgieterswerk, welk hij dan ook steeds meer ging doen. Kort na het betrekken van een pand aan de Oud Cromstrijensedijk in Klaaswaal is het bedrijf opgesplitst in twee aparte bedrijven. De smederij, ondertussen gevestigd aan de Papeweg te Greup en het loodgietersbedrijf te Klaaswaal.  

 

Met de komst van aardgas eind jaren 60 hebben wij veel klanten een gasinstallatie en gasverwarmingsapparaten kunnen leveren. In deze periode kwam de opkomst van centrale verwarming op gang. Als loodgieters en gasinstallatiebedrijf was de stap naar centrale verwarmings installatiebedrijf dan ook niet zo groot.

 

In 1975 is een van de huidige directeuren, Nico van Gent, bij zijn vader in het bedrijf gaan werken. De hoeveelheid werkaanbod breidde zich steeds meer uit, zodat het enige jaren later geen probleem was dat de tweede zoon, Martin van Gent, ook in het bedrijf kwam werken. Veel relaties kunnen zich deze periode nog herinneren.

 

 

Eind 1983 moest Bert van Gent om gezondheidsredenen stoppen met werken. Het bedrijf is daarna voortgezet door Nico van Gent. Martin van Gent is, eerst parttime, gaan werken bij het technisch onderwijs.

 

Later is de ondernemingsvorm van het bedrijf gewijzigd in een v.o.f (vennootschap onder firma). Het bedrijf is steeds verder gegroeid. Dit heeft ertoe geleid dat de ondernemingsvorm begin 2003 gewijzigd is in een b.v. (besloten vennootschap).

 

De laatste jaren ontstonden er ook langzamerhand problemen met de huisvesting. Dit heeft ertoe geleid dat wij per januari 2004 zijn verhuisd naar ons nieuwe pand op business park te Numansdorp.

 

 

L. van Gent b.v.

Energieweg 21

3281 NH Numansdorp

0186 -571407

info@lvangentbv.nl